Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καταργείται η Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας και άλλες 2 ή 3 στην Αιτωλοακαρνανία.

Στα 2 οι ΔΟΥ
Περιστολή δαπανών και στις Εφορίες…
Καταργούνται οι ΔΟΥ Αστακού, Βόνιτσας, Θέρμου… ίσως και Αμφιλοχίας. Οι υπάλληλοι θα μετατεθούν στις ΔΟΥ Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου – Η Εφορία στην Αμφιλοχία πάντως θα μπορούσε να παραμείνει και να αναβαθμιστεί... από Τμήμα σε Διεύθυνση, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν σήμερα 7 ΔΟΥ: Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας, Αστακού, Βόνιτσας και Θέρμου. Από αυτές, οι τρεις πρώτες είναι Διευθύνσεις (Α΄ Τάξη) οι δε υπόλοιπες είναι Τμήματα (Β΄ Τάξη). Η κατεύθυνση που με σαφήνεια έδωσε ο πολιτικός προϊστάμενος των ΔΟΥ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μέσω του προϋπολογισμού του 2011 είναι αυτή της… συγχώνευσης υπηρεσιών. Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας αυτό για την Αιτ/νία μεταφράζεται σε κατάργηση των ΔΟΥ Αστακού, Βόνιτσας και Θέρμου, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της Αμφιλοχίας.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτός του ότι επιχειρεί τη δραστική περιστολή της κρατικής σπατάλης, στέλνει και ένα μήνυμα μ’ αυτή του την απόφαση: Ότι πρώτος ο ίδιος, στο δικό του υπουργείο και στις απ’ αυτόν εποπτευόμενες υπηρεσίες εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα. Και είναι πράγματι απαραίτητο να κλείσουν πολλές δεκάδες ΔΟΥ στην Ελλάδα, όταν δεν δικαιολογούν την παρουσία τους.
Είναι γνωστό ότι Εφορίες δημιουργήθηκαν όχι με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια πάντα και τον όγκο δουλειάς, όχι με γεωγραφικά έστω ή άλλα, αντικειμενικά κριτήρια, αλλά ανάλογα με το ποιος ήταν υπουργός ή υφυπουργός κάθε φορά και από πού κατάγονταν, ανάλογα με τα αιτήματα τοπικών κοινωνιών και την πολιτική συγκυρία.
Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Σ’ αυτά δεν εντάσσονται βέβαια οι υπό κατάργηση ΔΟΥ της Αιτ/νίας, παρά ταύτα όμως, περιπτώσεις όπως του Αστακού, της Βόνιτσας και του Θέρμου… στο πλαίσιο της νέας πολιτικής δεν έχουν μέλλον. Η ΔΟΥ του Θέρμου λοιπόν θα συγχωνευθεί με αυτή του Αγρινίου (θα καταργηθεί δηλαδή)… οι ΔΟΥ του Αστακού και της Βόνιτσας όμως θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτή της Αμφιλοχίας, ώστε να διατηρηθεί!
Τα κριτήρια (πληθυσμιακά, γεωγραφικά, φυσικό αντικείμενο κ.τ.λ.) για να παραμείνει η ΔΟΥ στην Αμφιλοχία πληρούνται απόλυτα και η κυβέρνηση οφείλει με προσοχή να εξετάσει αυτή την προοπτική. Να σημειωθεί τέλος ότι κανέναν απολύτως λόγο ν’ ανησυχούν δεν έχουν οι υπάλληλοι των υπό κατάργηση ΔΟΥ, οι οποίοι και θα μετατεθούν σ’ αυτές που θα παραμείνουν.
ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου