Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΤΤΙΚΗΣ











Στα πλαίσια των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις:
ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Στις 17 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ. παραμονή του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Αθανασίου και γιορτή του Συλλόγου μας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης, τελέστηκε Εσπερινός με αρτοκλασία όπου λειτούργησε όπως πάντα ο αγαπητός σε όλους μας, Αιδεσιμότατος ΖΩης Μπισαλας.
Στη γιορτή παρίσταται το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και πολλοί συμπατριώτες, συμπατριώτισσες καθώς και φίλοι της Αμφιλοχίας. Η παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας γεμίζει χαρά και κουράγιο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και οι σκοποί της λειτουργίας του Συλλόγου μας.
Μετά το τέλος της λειτουργίας ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Κος Δημήτρης Αρσένης αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους τόνισε τα εξής: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε χαρούμενο, ειρηνικό και με υγεία το 2011. Σας ευχόμαστε επίσης ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τον πολιούχο της πόλης μας ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ καθώς και ευημερία στο Σύλλογό μας. Έχει γίνει θεσμός πλέον η γιορτή του Συλλόγου μας να πραγματοποιείται σε αυτόν τον Ιερό Ναό με τη βοήθεια του αγαπητού σε όλους μας αιδεσιμότατου πατέρα ΖΩΗ και των αιδεσιμότατων πατέρων του ναού και θα συνεχίσει να γίνεται.
Ξέρουμε όλοι ότι οι Σύλλογοι σήμερα περνούν κρίση. Εμείς όμως θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα με τη συμμετοχή όλων σας, να προχωρήσουμε δυναμικά και να υλοποιήσουμε τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου μας με τη συμπαράστασή σας. Είναι γνωστό ότι οι Σύλλογοι σήμερα δεν έχουν καμία κρατική ενίσχυση. Τα μόνα έσοδα που μπορεί να έχει ένας σύλλογος είναι από συνδρομές και ενισχύσεις μελών και φίλων. Ο Σύλλογός μας όπως γνωρίζετε διαθέτει ιδιόκτητο γραφείο το οποίο έχει όμως πάγιες δαπάνες συντήρησης. Οι δαπάνες για οποιεσδήποτε εκδηλώσεις που χρειάζεται να πραγματοποιήσει δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με τις συνδρομές των μελών που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες.
Πιστεύουμε όπως και εσείς, ότι η ανάγκη ύπαρξης του Συλλόγου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των δεσμών των συμπατριωτών μεταξύ τους, αλλά και για την προώθηση των στοιχείων του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους σας και αναλόγως της οικονομικής δυνατότητάς σας να συμβάλλετε στην ενίσχυση και συνέχιση του έργου του Συλλόγου μας.
Σας ενημερώνουμε ότι εκδώσαμε ημερολόγιο με θέμα την θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΘΙΩΤΙΣΣΑΣ και διανέμεται στα μέλη μας.
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 09:30 μ.μ., στην Ταβέρνα «ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ» – ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Αρεοπαγίτου 5 – ΠΛΑΚΑ, (δίπλα στο Σταθμό Μετρό Ακρόπολη). Έχει σταλεί άλλωστε σε όλους σας ενημερωτική επιστολή.
Αγαπητοί Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες, Φίλοι και Φίλες της Αμφιλοχίας πιστεύουμε ότι στις λιτές αλλά γεμάτες νοήματα και συμβολισμούς εκδηλώσεις μας δεν πρέπει να λείπει κανείς.
Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας και προσκαλώ τους σεβαστούς Αιδεσιμότατους να έρθουν να ευλογήσουν την πίτα του Συλλόγου μας.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσίας σας σήμερα στη γιορτή χορό του Συλλόγου μας»

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Μετά τον εσπερινό και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγους μας με την ευλογία των σεβαστών Αιδεσιμότατων του ναού και στη συνέχεια συνοδεύτηκε με μουσικό πρόγραμμα από τον κο Τάσο Χρυσικό.
Τα δώρα για τους τυχερούς των δύο φλουριών της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν: το πρώτο ένας πίνακας ζωγραφικής με θέμα τον Αμβρακικό κόλπο προσφορά της συμπατριώτισσας μας κας Μαρίας Νικολέτου και το δεύτερο ένας τουριστικός οδηγός του νομού Αιτωλοακαρνανίας προσφορά του συμπατριώτη μας εκδότη κου Ηλία Ζαπαντιώτη.
Την κοπή της πίτας του Συλλόγου μας τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής του νομού μας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Οι παραβρισκόμενοι συμπατριώτες μας ενθουσιάστηκαν και πέρασαν όμορφα. Φεύγοντας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ζητώντας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας να υλοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Αρσένης

Ο γεν. γραμματέας
Γεώργιος Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου