Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'Ι'ΚΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.


Το πρώτο φωτοβολτα'ι'κό στο νομό εγκαταστάθηκε σε στεγη της Αμφιλοχίας॥Συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη για αυτήν του την πρωτοβουλία που δείχνει το σεβασμό του προς το περοβάλλον και θέλουμε να ελπίζουμε πως και άλλοι συμπατριώτες μας θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρομο που θα βοηθήσει στην πράσινη ανάπτυξη..

4 σχόλια:

  1. σε (5) πεντε χρονια απο τωρα το συστημα δεν θα του προσφερει απολυτως τιποτα.(ρωτηστε και στην Ισπανια που τα εχει βαλει)μολις ξεχρεωθουν αρχιζουν και τα βασανα.μονο για τις εταιριες εγκαταστασης και προμηθειας γινεται το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως, δεν λείπει ο προβληματισμός για την εμβρυακή αυτή αγορά και επένδυση, με τους σκεπτικιστές να εκφράζουν επιφυλάξεις όπωσ π.χ. πωσ η διάρκεια ζωής των φωτοβολταϊκών πάνελ δεν ξεπερνά την επταετία, επιχειρηματολογία που επί της ουσίας τινάζει στον αέρα τα όποια επενδυτικά σχέδια. δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η διάρκεια ζωής που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές των πάνελ, και την οποία πρέπει να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι κατ' αρχάσ 5 χρόνια για εργοστασιακά προβλήματα. Από κει και πέρα, και όσον αφορά την απόδοση των φωτοβολταΪκών, η πλειονότητα των εταιρειών δίνει εγγύηση ότι στα 12 χρόνια η απόδοσή τους θα μειωθεί στο 90% και στα 25 χρόνια στο 80% τησ ονομαστικής τους ισχύος. Άρα δεν ζουν 7, αλλά τουλάχιστον 25 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ)ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΟΥΝΑ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ... ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή