Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010


Τι αποφάσισε η Ιπποκράτους στην συνεδρίαση του Σαββάτου - Έντονες αντιδράσεις από Στάϊκο για τον δήμο Ξηρομέρου

Μοσχολιός, Κοιμήσης και Αποστολάκης έχουν σίγουρο το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και ήδη συγκροτούν τα ψηφοδέλτιά τους για την αυτοδιοικητική μάχη του Νοεμβρίου.

Αυτό προέκυψε από την περίφημη... συνεδρίαση στην Ιπποκράτους το περασμένο Σάββατο υπό την προεδρία του Θ. Τσούρα και την συμμετοχή των τριών βουλευτών του νομού (Μωραΐτης, Μακρυπίδης, Κουρουμπλής), του γραμματέα της Ν.Ε. Σπ. Τορουνίδη, της υπεύθυνης αυτοδιοίκησης κας Ρούσση και φυσικά των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του κόμματος.
Για το δήμο Αγρινίου δεν υπήρξαν και πολλές αντιρρήσεις παρότι γνωστοποιήθηκε η απόφαση Αντωνόπουλου να ηγηθεί συνδυασμού. Ο Π. Μοσχολιός θεωρείται επιτυχημένος, γνώστης της αυτοδιοίκησης με απήχηση σε όλο τον διευρυμένο δήμο, οπότε το κόμμα έκρινε ότι είναι ο πιο κατάλληλος.
Στην Αμφιλοχία ισχύει το «ενός ανδρός αρχή», με τον Απ. Κοιμήση να είναι το απόλυτο φαβορί όποιον και αν κατεβάσει η ΝΔ. Εκφράστηκαν βέβαια κάποιες ενστάσεις για τους χειρισμούς του στο χωροταξικό του Καλλικράτη που προκάλεσαν την δυσαρέσκεια νυν δημάρχων, αλλά αυτό δεν ακυρώνει το έργο του.
Για το δήμο Ανακτορίου προκρίθηκε ο Γ. Αποστολάκης με βασικά επιχειρήματα το τεράστιο έργο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, όντας πρωταθλητής σε απορρόφηση κονδυλίων στο νομό. Από την επιτροπή δεν κρίθηκαν σοβαρά όσα έχουν ακουστεί στο παρελθόν περί κακοδιαχείρισης, οπότε και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφαλίζει την στήριξη.
Έκπληξη αποτέλεσε η υιοθέτηση της υποψηφιότητας Λύτρα για τον δήμο Ξηρομέρου παρά την ύπαρξη ενδιαφέροντος από τον νυν δήμαρχο Αστακού Π. Στάϊκο. Ο τελευταίος είναι πυρ και μανία και κατ’ ιδίαν χρησιμοποιεί σκληρότατες εκφράσεις ενώ δείχνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος έχοντας ήδη και πολλούς ενδιαφερόμενους να μπουν στο συνδυασμό του. Ο κ. Στάϊκος κρίνεται επιτυχημένος ενώ είναι γνωστή η εργατικότητα και η τιμιότητά του. Παρόλα αυτά η Ιπποκράτους με την συγκατάθεση της επιτροπής δείχνει προς Λύτρα, αν και θεωρείται ότι όλα είναι ανοιχτά.
Στο δήμο Θέρμου δεν έκλεισε η στήριξη στον Θ. Πορφύρη παρότι έχει καθολική αποδοχή και αναγνωρισμένο έργο. Από κάποιους ειπώθηκε ότι έχει κουράσει η 16χρονη παρουσία του, όμως έχει μετατρέψει το Θέρμο σε δήμο - πρότυπο και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσει κανείς.
Τέλος, για τη Ναύπακτο επικρατεί ένας προβληματισμός καθώς και οι τέσσερις υποψήφιοι θεωρούνται ο καθένας από μόνος του αδύναμη υποψηφιότητα γι’ αυτό και απαιτείται διαβούλευση για την επίτευξη της ενότητας. Όλοι θεωρούνται από το κόμμα αξιόλογα στελέχη αλλά με μικρή δύναμη, γι’ αυτό πρέπει να παρθούν αποφάσεις από τα τοπικά όργανα και τους βουλευτές και στη συνέχεια η όποια απόφαση να πάει κεντρικά.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕ,ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΦΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI KAΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΙΜΗΣΗ...
    ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤ ΕΙΝΑΙ...
    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή