Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010



Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Υποβλήθηκε την Πεμ, 10/06/2010 - 17:41.
Διαξιφισμούς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ν/σ για τα μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του εισηγητή της ΝΔ, κ. Γιώργου Κασαπίδη όσο και στον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αστέριο Ροντούλη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Θάνος Μωραϊτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά στον εξορθολογισμό των τιμολογίων με κοινωνική ευαισθησία.

Παράλληλα, ο κ. Μωραίτης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση, υπογραμμίζοντας ότι, πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλει και στην έξοδο από την οικονομική κρίση με νέες επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρόχειρο και αποσπασματικό χαρακτήρισαν από την πλευρά τους το ν/σ, τόσο ο εισηγητής του ΚΚΕ κ. Απόστολος Νάνος, όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει εθνικός κεντρικός σχεδιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου