Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ







Κατά την περίοδο του ΤΡΙΩΔΙΟΥ όπως παλιά 'ετσι και τώρα ντύνοντας μασκαράδες ( οι 'αντρες ,οι γυναίκες.φαντάσματα,γριές,εγκυμονούσες κλπ).
Την Κυριακή της Απόκριας γίνεται γλέντι τρικούβερτο, στις ταβέρνες και στα κέντρα όπου οι διαφορετικοί θαμώνες σε κάθε κέντρο αποτελούν στο τέλος μία παρέα και χορεύουν ασταμάτητα. Είναι παροιμιώδη τα πειράγματα (που κάνουν οι Αμφιλοχιώτες μεταξύ τους).
Στα παλαιότερα χρόνια οι κάτοικοι έπαιζαν τον (Πανάρετο). Λαική παντομίμα που οι μεγαλύτεροι τη θυμούνται νοσταλγικά.
Την Καθαρά Δευτέρα οι Αμφιλοχιώτες ξεχύνονται να κάνουν κούλουμα στη ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ της Λιμναίας, στον Άγιο Γεώργιο και στα γειτονικά χωριά, όπως ακριβώς πηγαίνουν και τη Πρωτομαγιά.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

5 σχόλια:

  1. ΚΟΙΤΑ , ΡΕ ΜΑΝΙΟΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΑΠΟΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΑΚΙ-ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ?- ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ. ΑΛΛΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ Γ'ΙΑΥΤΟΝ ΛΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε οτι και να λετε ο Κοιμησης δεν καταλαβαινει τιποτα ας ειναι καλα οι δημοτες που τους παραμυθιαζει και τον ψηφοζουν και μεταξυ μας μερικοι αντιδημαρχοι ειναι επαγκελματιες εκει πανω στον δημο γιατι εαν δεν ηταν ο Αποστολος θα πειναγανε
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μονο για αυτα ειμαστε
    Η ΠΕΙΝΑ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ'ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Π.Κ......ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΗΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ 10/ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΣΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ''ΕΙΔΟΣ'' . ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΗΟΤΕΡΟΙ ''ΘΑ Σ'ΙΑΣ' Η Δ'ΛΕΙΑ ΜΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚ''. ΓΙ'ΑΥΤΟ Μ Ε Μ Ο ΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΕ 18/ΑΡΙ ΜΑΥΡΟ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ. ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ . ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ...ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή