Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δημαρχιακα νεα στον δημο Αμφιλοχιας


Η πρωην Δημαρχος Αμφιλοχιας ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ μετα απο επαφες που ειχε με φιλους και συνεργατες της ,ειπε οτι δεν την ενδιαφερει να βαλει υποψηφιοτητα για δημαρχος.Ευχηθηκε δε ο υποψηφιος δημαρχος να ειναι απο την Αμφιλοχια.


Για νεωτερες εξελιξεις επι του θεματος θα επανελθουμε!!!!

Ξύλο και δακρυγόνα στο υπουργείο Υποδομών


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο υπουργείο του Ρέππα στο Χολαργό όπου έχουν συγκεντρωθεί φορτηγατζήδες, βυτιοφορείς και ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών.

Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι προωθεί το ξεπούλημα του κλάδου στις μεγάλες εταιρείες καθώς τους υποχρεώνει σε δύο χρόνια να συγχωνευθούν σε εταιρικά σχήματα και να γίνουν υπάλληλοι.

Η παρέμβαση της Αστυνομίας όξυνε πολύ τα πνεύματα με αποτέλεσμα αυτή την ώρα το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο

Πότε και ποιοι επιστρατεύθηκαν από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα

Αν και οι εκάστοτε κυβερνήσεις ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν την απειλή της “επιστράτευσης” για να λυθούν απεργίες, ελάχιστες φορές έχουν τολμήσει πρωθυπουργοί να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 1979, όταν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή επιστράτευσε τους τραπεζικούς υπαλλήλους, αφού με την απεργία τους είχαν παραλύσει οι τράπεζες. Η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης έλεγε πως «η κυβέρνηση δέχθηκε εισήγηση των διοικητών των Τραπεζών και προχώρησε στην επιστράτευση η οποία κατέστη αναγκαία, γιατί όλες οι άλλες προσπάθειες που κατεβλήθησαν για να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία των Τραπεζών απέβησαν άκαρπες και η παράταση της απεργίας έθετε σε κίνδυνο τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας και του λαού». Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έλεγε τότε πως είναι ένα «βαρύτατο ολίσθημα. Καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα απεργίας».
Ωστόσο, ήταν ο ίδιος που δύο φορές επιστράτευσε απεργούς. Η πρώτη επιστράτευση επί “σοσιαλισμού” έγινε το 1986. Χειριστές και ιπτάμενοι μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ύστερα από απεργία αρκετών ημερών, παρέλαβαν από τις αρχές φύλλα επίταξης, ενώ πολλοί κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για το κατά πόσον σύννομη και συνταγματική ήταν η πρωτοβουλία τής τότε κυβέρνησης. Όμως, στον ιδρυτή του Κινήματος έμελλε να κάνει και δεύτερη επίταξη, το 1994. Ήταν όταν αποφάσισε να κάνει πάλι δημόσια τα λεωφορεία που είχε ιδιωτικοποιήσει νωρίτερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφού οι ιδιοκτήτες των αστικών λεωφορείων (ΣΕΠ) είχαν κλειστεί με τις οικογένειές τους στα αμαξοστάσια ως “ελεύθεροι πολιορκημένοι” για περισσότερο από έναν μήνα, η κυβέρνηση “κοινωνικοποίησε” τα λεωφορεία και ίδρυσε την ΕΑΣ, ως δημόσια εταιρεία αστικών μεταφορών. Η τελευταία -ως χθες- επιστράτευση απεργών έγινε από τον Κώστα Καραμανλή το νεότερο, το 2006. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών. Παρ’ όλο που η απεργία κρίθηκε νόμιμη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο τότε πρωθυπουργός έλεγε πως «τα αιτήματα του ενός, όσο δίκαια κι αν είναι, δεν μπορεί να διεκδικούνται με τρόπο που δημιουργεί κινδύνους για τη ζωή ή την περιουσία των άλλων…».

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


26ΙΟΥΛΙΟΥ, σήμερα και η πόλη μας γιορτάζει τη δική της Αγία,την Αγία Παρασκευή।Ο χθεσινός εσπερινός ήταν ιδιαίτερα λαμπρός,πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην όμορφη εκκλησία για να τιμήσει τη χάρη της.Οι ψυχές του Στρατηγού-κτήτορος του ναου και του παπαΚώστα αγαλιάζουν καθώς '' βλέπουν'' πως το όνειρο της ζωής τους,η εκκλησία αυτή με την πολύχρονη πλέον παρουσία του παπαΔημήτρη,διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στην πνευματική ζωή της Αμφιλοχίας,ενισχύοντας το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού.Σήμερα ανήμερα της Χάρης της να ζητήσουμε για μια ακόμα φορά τη Βοήθειά τη..Η μεγάλη αυτή μορφή του Αγιολογίουκαι Μαρτυρολογίου της Εκκλησίας μας,δεν θα μας αφήσει στην τύχη μας,ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.


Κύριε Αντιδήμαρχε Χ।Θεοδώρου,θα θέλαμε να μάθουμε αν αυτό το οικόπεδο ηταν δικό σου θα πέταγες τα μπάζα μέσα??? ΝΟΜΙΖΩ ΟΧΙ॥Εχουμε πολλές καταγγελίες δημοτών,για τσιμεντοστρώσεις που γίνονται για εξυπηρέτηση των κτημάτων φίλων που πρόσκειντε στην παράταξη στην οποία ανηκεις॥Ενα απλό παράδειγμα είναι ο δρόμος3χλμ άσφαλτο που έχεις ρίξει για να πάει δημότης σε ένα κτήμα॥Πολύ σύντομα θα ενημερώσουμε τους δημότες με καταγγελίες για να μάθουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'Ι'ΚΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.


Το πρώτο φωτοβολτα'ι'κό στο νομό εγκαταστάθηκε σε στεγη της Αμφιλοχίας॥Συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη για αυτήν του την πρωτοβουλία που δείχνει το σεβασμό του προς το περοβάλλον και θέλουμε να ελπίζουμε πως και άλλοι συμπατριώτες μας θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρομο που θα βοηθήσει στην πράσινη ανάπτυξη..

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"ΝΕΚΡΟΣ....ΣΕ ΤΡΩΓΛΗ.."


"Το βαποράκι απόψε άργησε..Οι τσιλιαδόροι,δεν το άφησαν να ξεμυτήσει...κι ο Μανώλης,ο Χρήστος,ο Βασίλης,ο Κώστας τρέμουν....Να φάνηκε το βαποράκι...Τα χέρια νευρικά-αλλαφιασμένα ψάχνουν τις τσέπες..τα κουβαριασμένα χιλιάρικα για την॥ανακούφιση।'Αργησε απόψε το βαποράκι και η έξαψη αφόρητη...Να φάνηκε το βαποράκι ,καταφύγιο η τρώγλη...Παναθεμάτον τον έμπορο..κι αυτή η παρτίδα νοθευμένη......."

....Με το παραπ'ανω κείμενο,ένας νεος,ντόπιος,που έχει μπλέξει στα δίχτυα των ναρκωτικών,θέλει να βοηθήσει τα νέα παιδιά να αποφύγουν τον "ΨΕΥΤΙΚΟ'' κόσμο των ναρκωτικών..

Ο ΘΩΜΑΣ ΧΟΥΤΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ..

Πολλά μπλόκς,ασχολούμενα με τα των δημοτικών εκλογών,δίνουν πληροφορίες για πιθανότατη κάθοδο του κ।Θωμά Χούτα στη διεκδίκηση του Δήμου Αμφιλοχίας,υποστηριζόμενος απο τη Νέα Δημοκατία॥Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ΑΡΙΣΤΑ οτι τέτοια πρόθεση εκ μέρους του κ।Χούτα ΔΕΝ υπάρχει..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ ΜΠΟΥΚΑΣ

॥Στον πηγαιμό για την Μπούκα αν τύχει και είναι βράδυ,κάνε το σταυρό σου,αποχαιρέτα τους δικούς σου,ακόμα και να "φύγεις'' εξαιτίας του δρόμου...ΚΑΚΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ,με ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ...Ο Θεός να φυλάει αλλά ως πότε???...ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ...ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ


ΠΑΣΟΚ Με το ΠΑΣΟΚ θα είναι υποψήφιος για την δημαρχία ο Απόστολος Κοιμήσης νύν δημαρχος

ΚΚΕ Με το ΚΚΕ θα είναι ο Γιαννακάκης Αλέκος , συν/χος ΤΕΒΕ

ΝΔ Ακόμα τον ψάχνουν....

Μαθαίνουμε επίσης ότι απο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και αντάρτης υποψήφιος για τον δήμο Αμφιλοχίας και μάλιστα προσεγγίζουν και συμβούλους απο την αντιπολίτευση για να τους ακολουθήσουν...

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010




Εστω και αργα εχουν αποφασιση στην Νεα Δημοκρατια της Αμφιλοχιας να ασχοληθουν με τον υποψηφιο για τον δημο.


Εμεις αναρωτιομαστε γιατι αυτη η καθυστερηση οταν το ΠΑΣΟΚ εχει σχεδον προτινει τον σημερινο δημαρχο και αυτος αλωνηζει απο χωριο σε χωριο και ειναι μονος του σχεδον χωρις αντιπαλο.


Παντως εμεις σας περιμενουμε να πρωτεινεται τον υποψηφιο δημαρχο।


Μαθαινουμε οτι υπαρχουν δυο υποψηφιοι οι οποιοι ξερουν παρα πολυ καλα τα θεματα της αυτοδιοικησεις.


Θελουμε να σας ενημερωσουμε οτι δεν εχουμε κακια για κανεναν και οτι γραφεται ,γραφεται για το καλο της πολης που αγαπαμε.Οτι ειναι παντως κακο για την πολη μας θα το λεμε με καταγγελειες.Παντως αν νομιζεται οτι γραφουμε παραλογα πραγματα μπορειται ευκολα να κανεται τα σχολια σας, εμεις δεν εχουμε κανενα προβλημα।


Εμεις δεν πολιτευομαστε ειμαστε μονο Αμφιλοχιοτες.Στο ब्लॉग αυτο ειμαστε μια καλη ομαδα που ειμαστε σε διαφορα κομματα και τα πολιτικα μας τα αφηνουμε στην ακρη για τον ΚΑΡΒΑΣΑΡΑ.Ευχομαστε καλη επιτυχεια στο πολιτιστικο κεντρο του δημου Αμφιλοχιας για τα Πανακαρνανεια २०१०.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.


Προς τους βουλευτες και για τα κομματα


ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ με την πολιτική. Έγιναν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί. Με το επιτελείο και την ψήφο που, στα χρόνια μας, δεν κουβαλάει φρόνημα, κουβαλάει συμφέρον. Γι αυτό περιμένει ο ραγιάς στο σαλονάκι του βουλευτή, παρακαλάει και παρακαλιέται, εκβιάζει και εκβιάζεται. Χωρίς να μιλάει για αξίες και ιδανικά, χωρίς να γεύεται άλλους καρπούς πέρα από εκείνους που ικανοποιούν τις αισθήσεις.
ΔΕΣ τους πώς κάνουν οι πολιτικοί μας, απ' τη στιγμή που ανακάλυψαν του...επαγγέλματος τα «ιδανικά». Το ασκούν με ζήλο, το εμπλουτίζουν σε προνόμια και το δίνουν στα...
παιδιά τους. Κάποιοι από δαύτους φουσκώνουν και για τις υπηρεσίες τους στο λαό(!). Λες και γι αυτόν πάσκιζαν απ' την πρώτη ώρα, γι αυτόν αγωνίζονται να ξαναβγούν, λες και για τα προβλήματα των πολιτών δεν...κοιμούνται το βράδυ. Μέχρι που να τους βρει η άλλη μέρα εγγεγραμμένους σε συνεδριάσεις και με το παραδάκι εξασφαλισμένο. Για τα μάτια η μείωση του μισθού (βουλευτική αποζημίωση τη λένε) και στην ουσία αύξηση από συνεδριάσεις και επιτροπές. Με τη σύνταξη πολλαπλή να τρέχει με τα χρόνια και στα όνειρά τους ένα.υπουργείο, για καμιά αρπαχτή. Μπορεί, τελευταία, να ντρέπονται (και να φοβούνται) τον κόσμο, αλλά δεν κάνουν πίσω. Ούτε μια παραίτηση, μια δημόσια καταγγελία, μια έκφραση αποτροπιασμού για υπουργούς που «τα' πιασαν», μια εμφάνιση τέως πρωθυπουργού για ομολογία, διευκρινίσεις και αποκαλύψεις.
ΩΣΤΟΣΟ, τα παλικάρια (και οι νιες) μας δεν είναι μόνο άτομα. Είναι και σύνολα. Ομαδοποιημένοι σε κόμματα και παρατάξεις. Με κοινά συμφέροντα κατά «ιδεολογία» κι όλοι τους μαζί ένα σύνολο «εργαζομένων», που ζουν απ' την πολιτική. Με κοινό κορβανά το δημόσιο ταμείο και με απίστευτη ταύτιση «ιδεών», όταν πρόκειται για συμφέροντα σ' όλο τους το φάσμα.
ΕΚΕΙ, λοιπόν, που περίμενες μειώσεις, να σου οι αυξήσεις. Τους βλέπεις μέσα απ' την καθημερινή σου πρέσα και μαραίνεται η ψυχή σου. Ισχυρίζονται πως μείωσαν την κομματική τους επιχορήγηση(;!). Αλλήθωροι όταν πρόκειται για χρήμα, δεν κοιτούν κατάματα τον κόσμο. Το κόμμα τους, την πάρτη τους κι έχει ο Θεός. Για τον «εργοδότη» τους δεν έχει, που είναι ο λαός ο ευκολόπιστος και πάντα προδομένος

Κλείνει στις 6 μονάδες η ψαλίδα της διαφοράς σύμφωνα με την VPRC

Στις έξι μονάδες κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Αξία. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,5%, η ΝΔ 29,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% και η Δημοκρατική Αριστερά 2%.

Το άθροισμα των αναποφάσιστων και των όσων δεν επιθυμούν να απαντήσουν κινείται στο 21,7%. Στο ερώτημα για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τον τόπο, το 66% απαντά καμία από τις δύο (δηλ. ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ).

Μόλις 16% δηλώνει προτίμηση σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, 5% σε κυβέρνηση ΝΔ και 5% σε κυβέρνηση Αριστεράς. Εξίσου χαμηλό -μόλις 5%- είναι και το ποσοστό που προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας. Συντριπτική είναι η απαξίωση όλων των πολιτικών κομμάτων στα μάτια των πολιτών.

Το 64% δηλώνει κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους, ενώ το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης διαφαίνεται ότι η Ν.Δ. άρχισε να προσεγγίζει το ΠΑΣΟΚ, όμως πρέπει με συγκροτημένο λόγο και συγκεκριμένο πρόγραμμα να πείσει τους παντελώς απογοητευμένους, από το πολιτικό σύστημα, πολίτες.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Επιστολη απο εναν δημοτη

Κι αυτος ο Ραγκουσης........
πηγε κι εβλεπε τις δημοτικες εκλογες Νοεμβριο μηνα........
δεν φτανει που δεν συνηλθαμε απο την σφαλιαρα του περασμενου Οκτωβρη,δεν μας φτανουν ολα τα ωραια των τελαυταιων μηνων,δεν φτανει το Δ.Ν।Τ με ολα τα καλα του,δεν εφτανε που εγινα προεδρος με 50 τοσους ψηφους θα πρεπει να εχω τωρα και το νου μου και στις επερχωμενες εκλογες.Να βρω υποψηφιο δημαρχο !!!
Εγω? και τι ειμαι εγω.....
Ενας απλος προεδρος ,που η αδιαφορια των πολλων και οι πενηντα τοσοι συνεπης με εβαλαν στον θωκο του ΤΟΠΑΡΧΗ της Ν.Δ
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.
Επρεπε να εχουμε κανα δυο χρονια περιθωριο για να μας φτασει να ψαξουμε για δημαρχο!!!!!
Να μην θυμηθουμε καποιον παλαιοτερο υποψηφιοπου εφαγε παπουτσια και παπουτσια ως που να εξασφαλισει συμβουλος ως και την τελευταια στιγμη।
Ειναι και αυτος ο Σαλμας με τοση δουλεια στο γραφειο,που να βρει ευκαιρια για τον Δημο Αμφιλοχιας,ΜΠΕΛΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ!!!

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ανανέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τις εγκασταστάσεις υγρών καυσίμων στην Αμφιλοχία

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον εγκσυχρονισμό (ως προς την αναβάθμιση και βελτίωση του αγκυροβολίου για την φοροεκφόρτωση καυσίμων) των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων της εταιρείας ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕΠ στην Αμφιλοχία .
-Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή δύο... νέων χυτοχαλίβδινων δεστρών εκλτικής ικανότητας 30 τόνων η κάθε μία.
-Κατασκευής λεκάνης ασφαλείας τύπου ανοικτής δεξαμενής που στεγάζει οριζόντια κυλινδρική μεταλλική ανοικτή δεξαμενή όγκου 2 κ.μ. για τη συλλογή αποστραγγίσεων των αγωγών φοροεκφόρτωσης.
-Κατασκευή δαπέδου από σκυρόδεμα εμβαδού 36 τμ εντός αιγιαλού.
Οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν για 3 χρόνια.

ΣΑΚΗ τι ηθελες στο δημαρχειο της αμφιλοχιας εχτες το μεσσημερι μηπως λεω μηπως κανονιζατε το ψηφοδελτιο με τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ???

Να ξερετε οτι θα πατε για δευτερο γυρο।

Κατι ξερω και εγω σας περιμενη μεγαλη εκπληξη!!!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΒΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ !!!!!


Πληροφοριες λενε οτι ο προεδρος της τοπικης επιτροπης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της Αμφιλοχιας αποφευγει συστηματικα να συγκαλεσει συμβουλιο για να συζητηθη το θεμα της στηριξης για υποψηφιο για της δημοτικες εκλογες.Δεν πρεπει να ξερουν τα μελη και οι φιλοι της Ν.Δ που την στηριξαμε αν το κομμα θα εχει υποψηφιο???Πληροφοριες εχουμε οτι ενδιαφερομενος υπαρχει και ζηταει εντονα να γινει το συμβουλιο!!!
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ?????
Ο τοπικος βουλευτης που βρισκεται τωρα που τον χρειαζεται το κομμα!!!
Μηπως κανατε συμφωνιες με αλλους υποψηφιους κατω απο το τραπεζι????
Κυριοι της τοπικης επιτροπης αν δεν ειστε αξιοι παραιτηθειται!!!!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΠΛΑΖ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ


Θελουμε να δωσουμε συνχαρητηρια στους ανθρωπους που λειτουργουν την ΝΕΑ ΠΛΑΖ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ για την καθαριοτητα του μαγαζιου και της παραλιας αλλα και για τις πολυ οικονομικες τιμες αλλα και για την πολυ καλη και γρηγορη εξυπηρετηση του πελατη।

Αυτο το γραφουμε οχι σαν διαφημηση δικια μας προς το μαγαζι αλλα μετα απο πολυ θετικα σχολια .Οι δημοτες Αμφιλοχιας μας παρατρινανε να το γραψουμε.

Σημερα στις 12 το μεσσημερη στην παραλια της Αμφιλοχιας η τροχαια Αμφιλοχιας σταματησε για ελενχο ενα φορτηγο,στο οποιο μετα απο ελενχο βρεθηκαν 3 λαθρομεταναστες .Ο οδηγος του φορτηγου συνεληφθη. Ο οδηγος αργοτερα σε ερωτηση αστυνομικου ειπε οτι δεν γνωριζε πως υπηρχαν μεσα αυτα τα 3 ατομα.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουπλής είναι ο επίδοξος αντάρτης του κυβερνώντος κόμματος στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου την Πέμπτη. Εχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει κάποια άρθρα, ενώ αφήνει το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει επί της αρχής. Ο ίδιος συναρτά τη στάση του από το αν θα πειστεί από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού αύριο το μεσημέρι στη Βουλή. Το Μέγαρο Μαξίμου θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ έχουν διακινηθεί διαρροές κατά τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος για πρόωρες εκλογές (με λίστα…) αν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον υποχρεώσουν με τη στάση τους στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1. Την 5-7-2010 και περί ώρα 10.15 στο Δ.Δ. Στάνου Αμφιλοχίας από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου συνελήφθησαν 37χρονος αλλοδαπός και 25χρονη αλλοδαπή αμφότεροι υπήκοοι Σομαλίας διότι στερούντο ισχυρών ταξιδιωτικών εγγράφων στην χώρα μας και επιπλέον κατείχαν: α) τρία (3) πλαστά χαρτονομίσματα των (50.00) ευρώ ω) δεκατέσσερα (14) πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι (20.00) ευρώ και γ) εννιακόσιους πενήντα (950) κλεψίτυπους δίσκους DVD – CD.
- Πλαστά χαρτονομίσματα – κλεψίτυποι δίσκοι κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

2. Νυχτερινές ώρες της 4/5-7-2010 στο Δ.Δ. Κουβαρά Δήμου Φυτειών άγνωστος ή άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε αφύλακτο ποιμνιοστάσιο από το οποίο αφαίρεσαν έξι (6) αρνιά.
Για την αναζήτηση – σύλληψη των δραστών ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.
Α.Δ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΩΤΩΝ
ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΤΤΙΚΗΣ
"Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ "

Δελτιο τυπου


Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 και ώρα 10:30 π.μ. στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, την Εκδήλωση – Ομιλία με ΘΕΜΑ: «ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ» με ομιλητή τον κύριο Νικόλαο Τέλωνα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί συμπατριώτες, συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι της Αμφιλοχίας. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Απόστολος Κοιμήσης, οι βουλευτές κος Παναγιώτης Κουρουμπλής και κος Κώστας Καραγκούνης, η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Πρόνοιας, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και πολιτευτής του νομού μας κα Μαρία Σιούνα Δημητρακοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Παναγιώτης Κοντός, η Αντιδήμαρχος της πόλης μας κα Ελευθερία Μαργάρη - Ζαβογιάννη, ο Εκδότης της Εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» κος Χρυσόστομος Πατούλας, ο Εκδότης της Εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» κος Ηλίας Ζαπαντιώτης, καθώς πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων συλλόγων και φορέων του νομού μας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κος Δημήτρης Αρσένης αφού απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους παρουσίασε τον ομιλητή της εκδήλωσης Κο Νικόλαο Τέλωνα και τόνισε τα εξής:
«Συμπατριώτισσες - Συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι της Αμφιλοχίας,
Όπως γνωρίζετε υπάρχουν ακόμα και σήμερα, μεταξύ μας άνθρωποι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να τους συστήσεις σε ένα ευρύτερο κοινό, γιατί δίνοντας καθημερινά από μόνοι τους έντονο το στίγμα της κοινωνικής, της πολιτιστικής και πολιτικής τους παρουσίας, αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση και κατορθώνουν να είναι τόσο οικείοι και αγαπητοί σε

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέρασε ο Ιούνιος, μπήκε ο Ιούλιος και η ρύθμιση για «διατήρηση» του πλαφόν 42% στην εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών κατά τον πρώτο γύρο δεν προέκυψε...
Κατά συνέπεια, αν δεν μεσολαβήσει κάτι άλλο, στις εκλογές του φθινοπώρου θα ισχύσει το νέο σύστημα του 50%+1 που ψηφίστηκε με τον «Καλλικράτη» …
Κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» στη Βουλή, τον Μάιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει πρόθυμος σε μια διακομματική συμφωνία, μέσα στον Ιούνιο, ώστε «να...
βρεθεί ένας κοινός τόπος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές».
Προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα επέλθει συμφωνία αφού τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ αντέδρασαν θετικά ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης είχε «χαιρετίσει» τη δήλωση Ραγκούση για την επαναφορά του καθεστώτος που είχε θεσμοθετήσει το κόμμα του ως κυβέρνηση.
Ωστόσο, τον αρχικό ενθουσιασμό του κ. Ζώη διαδέχθηκε ο προβληματισμός και στη ΝΔ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, το 42% ευνοεί το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνών κόμμα και όχι τη ΝΔ ως αντιπολίτευση, σε αντίθεση με το 50%+1. Γι' αυτό και η ΝΔ "πάγωσε" κάθε συζήτηση ενώ ούτε τα κόμματα της Αριστεράς προτιμούν το 42%.
Το 50%+1 σημαίνει ότι σε πολλούς δήμους και Περιφέρειες το αποτέλεσμα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο ενώ, καθώς τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων υποχωρούν διαρκώς, αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι φυγόκεντρες τάσεις και οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ


Σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τρία άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρες κουκούλες, μπήκαν στο εστιατόριο «ΜΠΕΣΣΑΣ – 24 ώρες» που βρίσκεται στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων(90 χλμ.) πριν από την Αμφιλοχία , φωνάζοντας «πέστε όλοι κάτω».
Οι κουκουλοφόροι αμέσως άρχισαν να πυροβολούν κατ’ επανάληψη εντός του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν στα κάτω άκρα δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής ηλικίας 15 και 28 ετών, αντίστοιχα.
Στην συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κατά τη αποχώρησή τους από το κατάστημα πυροβόλησαν μία ακόμη φορά κατά λεωφορείου με αλβανικές πινακίδες , το οποίο ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο λαιμό μία 66χρονη αλλοδαπή αλβανικής καταγωγής.
Τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης μετεφέρθησαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Από την αστυνομία κατασχέθηκαν ένα (1) φυσίγγιο πυροβόλου όπλου 7,62 mm, επτά κάλυκες (7) φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 7,62 mm, και δύο θραύσματα βολίδας, ενώ για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος, σύλληψη δραστών ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.-

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΠΡΟΣΕΧΕ


ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.
ΑΠΛΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.



ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ